Wedding Styles voor als je gaat trouwen

De één overtreft zichzelf in een prachtige witte bruidsjurk en de ander betoverd de bruid(egom) in een hip maatpak met toffe accenten en een strakke snit. Trouwen doe je natuurlijk op je eigen manier.  In Amerika kleden ze naast zichzelf al heel wat jaren hun huwelijk helemaal aan! Van ballonpartijen tot bloemenzeeën en taarten zo hoog als de Empirestatebuilding. Het programma FOUR weddings  (vrijdagavond op TLC ) laat je aardig wat wat inspirerende ideeën zien. Zwak ze misschien wel een beetje af, want ze zijn Amerika-al-the-way!

 trouwhuisstijlNu staan we in ons kleine Hollandse landje aardig met onze voeten in de grond toch druppelt er een stukje van deze partytrend ook deze kant op. Er wordt meer zorg besteed aan de aankleding van een huwelijk. Niet alleen de personen die in het huwelijksboortje stappen maar er wordt gedacht aan veel meer accenten die bij het huwelijk horen. Naast ballonnen zijn pompons momenteel echt een geweldige trend. Hang ze op of doe lekker eigenwijs en decoreer er de dinertafel mee. Een leuk sfeertje en het enige wat je nodig hebt is wat crêpepapie en touw!

 Een belangrijke plek heeft ook de trouwhuisstijl verkregen in het trouwsprookje! Niet alleen een huwelijksuitnodiging maar veel meer items in 1 zelfde stijl, een totaalpakket om sfeer te geven aan dé dag! Vaak staat een kleurthema of een bepaalde illustratie centraal.

Het kan al beginnen al met een trigger: de “Save the date” kaart.  Heel leuk en praktisch. Een kaart die je tussen de 6 en 12 maanden voor jullie huwelijk naar de gasten stuurt om de datum vrij te houden. Helemaal in stijl van de trouwkaart maar met minieme informatie.  Jullie namen, de datum en eventueel een klein gedichtje er op. Vergeet niet te vermelden dat de officiële uitnodiging volgt.

trouwhuisstijl_weddingpaperNaast de trouwkaart zijn er veel onderdelen die je kunt kiezen om te gebruiken als jullie huisstijl: Denk aan rsvp (répondez s’il vous plaît ofwel ‘antwoord alstublieft’) om te weten wie er wel en niet aanwezig kan zijn, menu- en of naamkaartjes op de dinertafel,  canvas gastendoek voor handtekeningen of zelfs gepersonaliseerde bierviltjes voor aan de bar! Kleine bedankkaartjes die de gasten meekrijgen na afloop met een cadeautje horen bij de favorieten en er zijn ook bedankkaarten die je de gasten na afloop zou kunnen sturen. Ook bij Bloom09 spelen ze hier op in naast de prachtige trouwkaarten vind je er ook een complete trouwhuisstijl voor jullie huwelijk.

Je hoeft natuurlijk niet alles, echt too much! Maar het is wel leuk om een aantal producten te combineren. Gasten herkennen de trouwhuisstijl al snel omdat jullie trouwkaart vaak al een tijdje staat te pronken op de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *