Slim shoppen voor het najaar

door: Laura Dufour, www.hetstijlbureau.nl.

De overblijfsels van de uitverkoop hangen nog ongeordend in de rekken, terwijl de rest van de winkel zich al vult met najaar-nieuws. Ieder jaar lijkt het weer hetzelfde als het vorige jaar: donkere kleuren, breisels en lange broeken. Maar wat is nu wel nieuw en hoe ga je het toepassen in je eigen garderobe?

De broek als basis

Investeer in een mooie broek. Nieuw dit najaar is een wijdere broek met een hogere taille. Hiervoor dien je of van nature lange benen te hebben, of goed op hoge hakken (bij voorkeur plateau hakken) te kunnen lopen want je hebt wel lengte nodig om niet de broek er met jou vandoor te laten gaan. De nadruk ligt bij dit model op de taille, dus draag een top in de broek en maak het af met een mooie riem. Als je een pak aanschaft zorg dat het jasje kort is. Dit laat je benen en taille optimaal uitkomen.

Breisels

Het satijnen jurkje van de zomer kan nog in het najaar: een dik vest met een riem er op en dikke panty’s eronder. De nadruk ligt ook weer op de taille en het contrast van de stoffen zorgt voor een vrouwelijk beeld.

Ladylike

De jurk is niet meer weg te denken. Van babydoll modellen waar we de afgelopen seizoenen niet omheen konden, maken de meer ladylike modellen hun opmars in het najaar. Het model is iets minder vergevingsgezind, maar ziet er direct verzorgd en vrouwelijk uit. Neem een simpel model wat goed langs je lichaam valt, en gebruik wat foefjes voor balans: een bredere riem voor heupen, een langere ketting als je kleiner bent en een lagere hals met een grotere boezem.

Kleur

Combineer 1 felle tint met rustige basiskleuren. Als je het iets te heftig vindt, draag de felle kleur dan aan de onderkant: rok of broek. Zo blijft het bij je gezicht rustig en kun je het vaker combineren. Kijk wel goed of de kleur je staat en niet met jou wegloopt.

Navy

Het zal nooit helemaal verdwijnen uit het modebeeld: de gouden knopen met het wit/blauwe ensemble. Wees niet bang voor wit, dat is wel zo fris in het najaar. Koop een zo klassiek mogelijk marine jasje zodat je dit ieder jaar met goed fatsoen weer tevoorschijn kunt halen. De modieuze accenten kunnen dan de accessoires zijn.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *