Recept: Witlofsalade met pruim en geitenkaas

Door: Irene van Gent, allesovereten.com

Witlof en pruim zijn in Nederland vaak niet tegelijkertijd in het seizoen, daarom kun je de verse pruimen ook goed vervangen door gedroogde pruimen. 

Ingrediënten (lunchgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4):

3 stronken witlof
6 pruimen
75 gram geitenkaas
boter
honing
peper
25 gram pijnboompitten

Verwijder van twee stronken witlof de onderkant en het (bittere) hart en snijd in kleine stukjes. Spoel af in een vergiet. Gebruik van de derde stronk de bladeren in zijn geheel (spoel ook even af met koud water). Leg deze op een bord in een mooi rondje. Van de in kleine stukjes gesneden witlof pak je een handvol en die leg je in het midden op de bladeren. Snijd de pruimen in vieren en meng dit met de witlof en twee eetlepels honing. Bak dit in de boter tot de witlof zacht is. Leg dit mengsel op de rauwe witlof en garneer met in stukjes gesneden zachte geitenkaas en de pijnboompitten.

Garneer met versgemalen peper en eventueel geroosterd brood.

Een reactie

  1. Lijkt me heerlijk!
    Ik ga het proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.