Beatrijs Smulders versus Claudia de Breij: welke keuzes passen bij jou?

Door: Wenda Verhoog van www.verhoogconsult.nl.

Laten we stoppen met kritiek op elkaar, maar vanuit ons hart kiezen welke manier van werken en opvoeden bij ons past. En laten we eerlijk zijn over onze eigen keuzes. Over de plussen en de minnen.

Beatrijs Smulders vind ik in haar boeken oprecht over de dingen die op je weg kunnen komen als werkende moeder. Ze vertelt in haar boek “Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling” onomwonden over haar “huilbaby” en haar eigen wens om te werken. Hartverwarmend eerlijk. Haar boeken kunnen een grote steun zijn voor iedere zwangere vrouw en moeder. En je hoeft niet al haar adviezen op te volgen.

Jammer dat vrouwen de juistheid van keuzes soms als zo’n welles/nietes strijd ervaren. Je levert kritiek op jezelf of op de ander omdat zij het niet goed zou doen. Waarom een oordeel vellen? Waarom kritiek leveren op jezelf of de ander? Wat levert dat op?

Het recent verschenen boekje: “Exit supermama” van Denise Hulst en Sjoukje van de Kolk kan je ook goed ondersteunen bij het maken van keuzes. Zij geven allerlei tips hoe je een goedgenoegmoeder kunt worden. Heel praktisch en vaak herkenbaar.

Zij schrijven onder andere over de strijd over en tussen vrouwen:

Over meningen kun je veel zeggen…..ophouden met het willen halen van je gelijk. Dat is eigenlijk alleen maar egogedoe. En het punt van ego’s is dat jij er een hebt en je vriendin ook(of een ander, WV)…….Dus dat wordt een knokpartij tussen twee ego’s die niemand kan winnen. Gewoon ophouden dus. Zonde van de energie en de tijd. Het leidt tot niets.”

Wat is dat goed gezegd!

Dat bedoel ik met keuzes maken vanuit je hart voor je kinderen en voor jezelf en je werk. En vervolgens eerlijk kunnen zijn over de plussen en de minnen van een keuze.

Doen wat bij jou en jouw gezin past, daar gaat het om.

Voor meer informatie,

Kijk op www.verhoogconsult.nl of www.vrouwenwerkcoach.nl

Je kunt een gratis abonnement krijgen op de maandelijkse nieuwsbrief met tips over dilemma’s in werk en leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *