Home / Gezond Eten / Indiase ovengroenten met tomaat-koriandersalsa

Indiase ovengroenten met tomaat-koriandersalsa

Vegetarisch en snel gemaakt

Indiase ovengroentenDit gerecht van Indiase ovengroenten heeft een bereidingstijd van 20 tot 30 minuten. Het is vegetarisch en eenvoudig te bereiden. Het bevat noten en melk en kan andere allergenen bevatten afhankelijk van de producten die je gebruikt. Laat je meenemen naar India en verrassen door deze heerlijk kruidige ovengroenten. Je kunt het serveren met een frisse tomaat-koriandersalsa en yoghurtdip. Het gerecht is afkomstig van Marley Spoon.

Wat heb je nodig?

aubergine
tandoori kruidenmix
cashewnoten
halfvolle yoghurt
verse koriander
tomaten
rode ui
limoen
pastinaak
zoete aardappel
Zout, peper, suiker, olijfolie

In 6 stappen bereiden Indiase ovengroenten

ovengroenten

  • Ingrediënten voorbereiden
    Verwarm de heteluchtoven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappel in ca. 3cm grote stukken. Snijd de pastinaak in ca. 3cm grote stukken snijden. Aubergine in lengte halveren en in ca. 2cm dikke halve maantjes snijden.
  • Groenten roosteren
    Leg de pastinaak, zoete aardappel en aubergine op de bakplaat. Besprenkel deze met tandoori kruidenmix, 2el olie, snuf zout en peper. Dan goed vermengen zodat alle groenten gelijkmatig met de tandoori kruidenmix bedekt zijn. Geheel in oven in ca. 20-25min gaar en goudbruin bakken.
  • Salsa voorbereiden
    Tomaten koriandersalsaPel ondertussen ui, halveer deze en hak de ui fijn. Pers de limoensap boven een kom uit. Hak de koriander in z’n geheel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Salsa bereiden
    Gehakte koriander, ui, tomaten, 1el olie, 2/3 van het limoensap, 1/2el suiker, snuf zout en peper in een kom vermengen. Opzij zetten tot je het gaat serveren.
  • Cashewnoten toevoegen
    Terug naar de oven: Na ca. 15min verdeel je de cashewnoten over de groenten op de bakplaat. Groenten omscheppen zodat ze gelijkmatig bakken, dan terug in de oven zetten en nog 8-10min bakken.
  • Gerecht serveren
    Meng door de yoghurt de rest van het limoensap, snuf zout en kruid het met peper. Verdeel de groenten over borden, salsa daarnaast serveren en met wat yoghurt afmaken. Dit kun je eroverheen aanbrengen of ernaast.

De hoeveelheden voor dit recept van Indiase ovengroenten zijn afhankelijk van het aantal personen waarvoor je kookt. Maak een inschatting van de hoeveelheid die jouw gezin normaal gezien eet en pas jouw recept hierop aan.

Gezond, gemakkelijk en snel

Wil je alle ingrediënten bij jouw thuis bezorgd krijgen van dit soort heerlijke gerechten? Meld je dan aan bij Marley Spoon! Ik mocht Marley Spoon een tijdje uitproberen. De kwaliteit van de producten was erg goed. De recepten verrassend en altijd lekker en gezond. Je kunt elke week jouw favoriete gerechten kiezen als je bijvoorbeeld 3 of 4 dagen met Marley Spoon wilt eten. De drukste dagen in je werkweek bijvoorbeeld. Echt een aanrader, want het helpt je gezond en gevarieerd te eten met een minimale inspanning!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *