Boekweitpannenkoeken met spinazie

door: Vera Van Randwijck.
boekweitpannenkoekenPannenkoeken staan op veel kindermenu’s als favoriet aangemerkt. Het is een feestje als je pannenkoeken maakt! Helemaal als je deze pannenkoek neemt, want dan maak je ‘m van volkorenmeel, je varieert met het graan door boekweit in plaats van tarwe te nemen én er zitten groenten in. De kinderen zullen eerst moeten wennen maar de spinazie combineert hier zo goed mee dat ik zelf erg weinig weerstand heb ondervonden. De basilicum zorgt voor een verrassende noot en is helemaal gezond als die vers uit eigen tuin komt! Je kunt natuurlijk ook garneren met zonnebloempitten in plaats van geitenkaas, of met allebei. Een heerlijk gerecht waarbij je creatief kunt zijn!

Boekweitpannenkoeken met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gr boekweitmeel
400 ml water, rijstemelk of sojamelk
3 eieren
snufje zeezout
¼ theelepel bakpoeder
kokosolie of ghee
750 gram verse spinazie, gewassen (of 500 gram stukjes diepvries spinazie)
2 eetlepels pesto
stuk (geiten)kaas
klein teentje knoflook.

Bereiding:
meng de boekweitmeel, de (soja- of rijstemelk), een snufje zout het bakpoeder en de eieren tot een stevig beslag. Verwarm de oven voor op 60 of 80 graden C met een extra groot hittebestendig bord er in. Zet een anti-aanbak koekenpan klaar met de boter of de kokosolie. Maak de spinazievulling en rasp de kaas.

Spinazievulling:
Kook de spinazie in een grote pan in 5 minuten gaar. De spinazie is dan enorm geslonken. Giet het extra water af (daar kun je nog een lekkere bouillon van maken voor jezelf tijdens het koken) en doe de spinazie (of vanaf hier de ontdooide spinazie) in een hoge mengkom voor de staafmixer. Doe er de pesto, het kleine knoflookteentje en een snufje zout in en maal dit mengsel met de staafmixer fijn.

De pannenkoeken
Doe een klontje boter/olie in de koekenpan, laat ’t smelten en doe er een soeplepel van het beslag in. Laat 1 kant garen, draai de pannenkoek om en leg er 3-4 eetlepels spinazie in het midden. Strooi er wat geraspte kaas overheen, vouw de pannenkoek dubbel en leg die voorzichtig in de oven op de helft van het grote bord. De volgende halve pannenkoek kan er dan netjes naast.

Zo maak je 4 pannenkoeken met spinazievulling. De rest van het beslag kun je gebruiken om er gewone pannenkoeken van te bakken die je kunt garneren met geraspte appel, kaneel, rozijntjes en wat honing naar smaak.
Eet smakelijk!

Vera van Randwijck geeft persoonlijk voedingsadvies aan volwassenen en kinderen. Vera houdt daarbij rekening met persoonlijke constitutie en vertering. Dus wat goed voelt voor jou is de leidraad. Zij maakt gebruik van de kennis van het bloedgroepdieet, de ayurveda en de orthomoleculaire therapie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.